Heerlijke pompoen soep die ook toegankelijk is voor kinderen.
Ingrediënten
Cocosnotolie/vet
knoflook
komijn zaadjes
beetje kerrie
garam masala
anijszaadjes
gember fijn gesneden
1 a 2 “grassprieten” verse sereh (citroengras)
bouillon blokje
Pompoen in blokjes gesneden (ik vind flessenpompoen het lekkerst voor dit recept)
Bataat in blokjes gesneden
Prei fijn gesneden
champignons fijn gesneden (eventueel)
Bereiding:
Snijdt alle ingrediënten behalve de sereh hier snijdt je alleen en klein plakje van de stam af, dit is meestal niet zo goed meer. De sereh snijdt ik meestal over de lengte in waarna ik het kneus. Zorg ervoor dat er geen stukje kunnen afkomen tijdens het koken.
In een grote pan doe je wat kokosvet en als dit gesmolten is voeg je eerst de specerijen, knoflook ,gember, prei en champignons toe. Even later voeg je ook de bataat en pompoen toe. Af en toe roeren en vooral lekker laten sudderen.
Ondertussen zet je een pan met water op en doet daarbij de sereh. Deze laat je goed trekken.
Zodra de pompoen en bataat gaar zijn leg je een bouillon blokje erop, giet hierover het “sereh water”, roer het erdoor en leg dan de twee sereh stronken er boven op.
Laat dat nog even zo staan of doorkoken als de pompoen nog niet helemaal gaar was.
Haal de sereh eruit en pureer de soep. Als je de soep niet meteen opdient kun je de sereh er weer bij doen dan wordt de smaak sterker.
Tip!
Als kinderen niet gewend zijn aan een kerrie achtige smaak maak je de soep de eerst keer met een weinig specerijen, elke keer dat je hem in het vervolg maakt maak je hem iets sterker.
Persoonlijk mis ik nog een “bite” daarom voeg ik er aan tafel wat chili saus aan toe. Indien er geen kinderen mee eten kun je natuurlijk ook al tijdens het koken verse chili gebruiken.
Vis saus over de soep is erg lekker en maakt hem helemaal af.