Verassende courgette sliertjes.
Maakt een rode tomaten saus.
Ik doe dat als volgt;
knoflook, prei en champignons fijn gesneden fruit het een beetje en voeg dan tomaten puree toe (uit zo’n fles van bio idea) en kruiden. Dit laat ik dan even sudderen zodat het ontzuurt.
De courgette spaghetti maak je door met een kaas schaaf lange dunne plakken te schaven. Stapel deze plakken op elkaar en snijdt er dan in de lengte hele dunne sliertjes van.
Zodra de saus wat dik is zet je het vuur uit. Bovenop de saus leg je de courgette sliertjes en daaroverheen giet je nog wat olijf olie. Let op de saus moet nog heet zijn als je de courgette erop legt. Doe de deksel op de pan en laat het even staan.
Het is klaar als de courgette wat zachter is geworden. De courgette is dus niet gekookt alleen maar opgewarmd door de saus. Hierdoor blijft het knapperig.
Serveer het met pesto en eventueel chili saus.