Zonnestralen

Voor als de kleintjes in een “eet dipje” zitten.

Soortement van “finger food”
Ingrediënten:
Gierst
bataat
champions
andere groente
feta

eventueel:
avocado
pesto

Sperziebonen knapperig gekookt

Bereiding:
Kook de gierst samen met de bataat en de champignons en eventuele groente.
Als het gaar is alles pureren samen met feta kaas welke lichtjes zal smelten omdat het heet is.

Meng de olie en de kruiden erdoor heen.
Eventueel kun je ook de avocado erbij pureren het wordt dan lekker smeuïg.
Als je van pesto houdt kun je er ook pesto doorheen mengen.

Serveren:
In het midden van het boord leg je een flinke schep van de gierste mix.
Daaromheen leg je de sperziebonen zoals stralen om de zon.
Het is de bedoeling dat je nu met een boon in de mix dipt. De sperziebonen moeten nog een beetje knapperig zijn, dus niet te gaar, anders kan je er niet mee “dippen”.