Cracker van boekweit en zonnebloempitten

Voor dit recept moet je geduldig zijn en het loont zeker de moeite

Cracker van boekweit en zonnebloempitten:
Ingrediënten:
-250 gram boekweit geweld minimaal 5 uur
-150 gram zonnebloempitten geweld minimaal 2 uur.
-Stevia

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 50°
Mix het boekweit en de zonnebloempitten samen met  een paar druppels stevia en eventueel een snufje zout in een keuken mixer.

Dit mengsel smeer je uit op bakpapier en zet het in de oven (50°). Zorg ervoor dat de oven een klein beetje open blijft staan.

Na ongeveer twee uur haal je de cracker van de bakplaat en leg het geheel met bakfolie op een rooster in de oven. na ongeveer een uur is de cracker klaar.

De cracker kun je nu zowel hartig (bv avocado) als met zoet belegen (bv jam).

Tip!
Ik wel meestal s’avonds zowel de boekweit als de zonnebloempitten zodat ik de volgend echtend meteen de cracker kan maken.

Eigenlijk heb je voor dit recept een dehydrator nodig, die heb ik helaas niet en met de oven gaat het ook prima.

Ben ondertussen, bijna een jaar alweer in het bezit van een dehydrator. Hierin maak ik mijn crackers nu. Het duurt lang maar is erg lekker