Appel & noten taartje

Een lekkere doch machtige taart…

Ingrediënten:
– 200 gram gemalen amandelen
-100 gram gemalen pecan noten
– 10 dadels
-ahorn siroop of andere zoetstof zoals stevia
-vanille poeder
– 1/2 lepel boter
– 2 eieren
– Scheutje sojamelk
– Kaneel
– 2 grote appels (goudrenetten)

Bereidingswijze:
– Meng de noten, boter, vanille poeder, ahorn siroop, eieren en de sojamelk goed door elkaar in een kom.
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Bekleed een ronde bakvorm van 22 á 24 cm met het deeg. Indien gewenst kun je nog een klein beetje deeg overhouden voor de topping.
– Voor de vulling: schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
– Meng de appel met een snufje kaneel en ahorn siroop
– Verdeel dit in de vorm bovenop de  laag deeg.
– Als je nog deeg bewaard hebt voor de topping rol je dat uit en verdeel je dit over de bovenkant. Ik had dat gedaan in de vorm van reepjes deeg.
-Als het goed is bak je de taart nu in ongeveer 35 á 45 minuten gaar in de oven.

Tips
Toen ik de taart maakte was hij na 45 minuten in de oven nog vrij nat. Ik heb de oven uitgezet en de taart erin gelaten waardoor het toch nog allemaal goed kwam. Ik denk dat ik teveel ahorn siroop had gebruikt.

Zonder slagroom vond ik de taart te droog.
Dus wat mij betreft is slagroom bij deze taart een absolute “must”