Muffins (ca 10 stuks) (english version at the bottom)
Benodigdheden:
Papieren cupcakes of een(siliconen) muffin bakplaat.
Ingrediënten:
Gula java (kokosbloesem suiker) en stevia eventueel i.p.v. stevia kun je ook agave siroop gebruiken.
100 gram boekweitmeel
100 gram rijstemeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bicarbonate of soda
vanille poeder
75 gram zeer zachte boter
200 ml karnemelk (of 1 deel melk en 1 deel yoghurt)
1 ei
Extra’s
1 rijpe banaan
100 gram gehakte walnoten
bevroren aardbeiden, blauwe bessen, frambozen
snufje zout
stukjes chocola
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de banaan in hele kleine stukjes, of prak deze. Mix de natte ingrediënten in een ruime beslagkom goed door elkaar.
Meng in een maatbeker de droge ingrediënten. Doe de banaan, de natte ingrediënten en de walnoten in de beslagkom en roer ze met een houten lepel in een paar slagen luchtig door elkaar.
Verdeel het beslag over de muffin/cupcakes vormen en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Bak het geheel in 15 a 20 minuten goudbruin.
NB: Wanneer je er frambozen doorheen doet kunnen de muffins wat zuur uitvallen gebruik in dat geval iets meer stevia. Ook kan het geheel wat waterig worden houdt daar rekening mee en gebruik minder vocht.
Je kunt ze natuurlijk ook met gewone suiker maken, maar waarom zou je? Gebruik dan 75gram suiker (en 100gram suiker voor 20 muffins)
—————————————————————————————-
English version:
Muffins (approx. 10 pieces)
Requirements:
Paper cupcakes or a (silicone) muffin tin.
Ingredients:
Gula Java (blossom coconut sugar) and stevia. Instead of stevia you may also use agave syrup.
100 g buckwheat flour
100 gram rice flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon bicarbonate of soda
vanilla powder
75 g very soft butter
200 ml buttermilk (or 1 part 1 part milk and yogurt)
1 egg
Extras
1 ripe banana
100 grams chopped walnuts
frozen strawberries, blueberries, raspberries
pinch of salt
chocolate chips
Preparation
Preheat the oven to 200°C . Mash the banana or cut it into small pieces. Mix, in a large bowl, the wet ingredients thoroughly.
Mix in a different bowl the dry ingredients. Add the banana, the wet ingredients and walnuts in the bowl and stir with a wooden spoon in a few strokes lightly together. Make sure you do this rather quick.
Pour the mixture into the paper cupcake holders/muffin tin and place it in the middle of the preheated oven. Bake the muffins in 15 to 20 minutes until golden brown.
Note: If you use raspberries the muffins may turn out to be a bit sour so it might be good to use a bit more stevia in this case. Also be aware that the mixture may become more watery so use less of the other liquids.
Of course the cupcakes could be made with ordinaries sugar, but why bother? Any way you will then need to use 75 grams of sugar (and 100 grams of sugar for 20 muffins)